Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Recaptació de Sang a l´Arboç el proper dijous
Notícia

Recaptació de Sang a l´Arboç el proper dijous

l'Arboç 
Serà dijous 1 de desembre a la Biblioteca Municipal i al llarg de tota la tarda

Sota el títol “Qui vulgui salvar vides que aixequi la mà”, el Banc de Teixits amb la col-laboració de l´Ajuntament de l´Arboç, ha organitzat un cop més una recaptació de sang per aquest dijous 1 de desembre, al bestíbul de la Bibliteca Municipal, situada a l´Avinguda Sant Jordi número 12, de les 17:30h fins a les 21:30h de la nit.

Pot donar sang, qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml).

Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l´any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan es fa una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. El Centre de Transfusió vetlla per la seguretat, tant del donant com del receptor i, per això, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d´aquesta s´analitza la sang. Tot i això, és fonamental que el donant col-labori amb l´equip mèdic oferint qualsevol mena d´informació que ajudi a assegurar que la donació no posarà en perill ni el receptor ni el donant.

L´extracció la fan infermeres ben preparades i eficients aconseguint que la donació duri entre set i deu minuts. Una vegada acabat cal prendre un petit refrigeri, sobretot líquids, per ajudar a recuperar el volum sanguini. Cal anar preparat a passar entre mitja hora i 3/4 d´hora en una donació de sang. Aquesta campanya de donació de sang que porta a terme el Centre de Transfusió i Banc de Teixits, va acompanyat de l´eslògan: “Es necessita sang. Dóna´n una mica”.