Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament clausura l´àrea de reciclatge d´emergència del costat del CAP a partir del proper dia 1 de maig
Notícia

L´Ajuntament clausura l´àrea de reciclatge d´emergència del costat del CAP a partir del proper dia 1 de maig

l'Arboç 
L’Ajuntament està informant els veïns de la zona i s´està realitzant una campanya pedagògica de sensibilització per incentivar el sistema de recollida porta a porta

L’Arboç, 29 d’abril de 2022. A partir del proper diumenge 1 de maig es clausurarà definitivament l’Àrea de reciclatge d’emergència ubicada al pàrquing del costat del CAP de l’Arboç per varis motius, entre els quals la instal·lació d'uns mòduls corresponents a la primera fase de l'ampliació del CAP. Aquests mòduls s'ubicaran a la zona on ara es troba aquesta àrea de reciclatge d'emergència. Aquesta primera ampliació permetrà als professionals sanitaris oferir un millor servei, ampliar el nombre de visites que podran ser ateses i evitar la saturació d'espais que actualment presenten les instal·lacions del CAP.

Des de l’Ajuntament s’informa però, que aquesta no és l'única raó del tancament d’aquesta zona. Aquesta decisió també ha estat presa després d’evaluar el mal ús continu de l'àrea de recollida d'emergència per part d’algunes persones, que havia convertit aquest espai de reciclatge en un punt d'abocament incontrolat de deixalles, sense reciclar, amb els conseqüents problemes de salubritat, brutícia i molèsties al veïnat, i just al costat del CAP. Aquestes actuacions per part d’alguns encareix el cost de la recollida i que podria arribar a suposar un augment de la taxa d'escombraries.

Amb l’objectiu de capgirar aquesta tendència i incentivar a tota la població a reciclar més i millor, l'Ajuntament ha iniciat una campanya de sensibilització per tal de revertir accions com aquestes, augmentar el volum de recollida "Porta a Porta" i en definitiva, incentivar el reciclatge a la nostra vila. Aquesta campanya es realitzarà a través de cartells informatius, díptics i també a les escoles del municipi, per tal de sensibilitzar i educar els més joves de casa.

Tot i la retirada d'aquesta àrea, encara queda operativa una àrea de reciclatge d'emergència més que es troba ubicada a l'antic camp de futbol municipal. En poden fer ús les persones que, de forma excepcional, no poden treure els residus en l'horari establert del "Porta a Porta", que és a partir de les 21 hores. Tot i fer ús d’aquesta àrea, és important seguir les pautes del reciclatge i separar la brossa per fraccions igualment.

Tanmateix, des de l’Ajuntament s’informa que per a desfer-se de residus voluminosos, s'ha d'utilitzar els serveis de la deixalleria comarcal de Bellvei ubicada al Camí de la Cometa, S/N del Vendrell. El seu horari és: de dilluns a divendres ( matí 9 a 13h i tarda de 15 a 18h) i dissabtes ( matí de 9 a 12h i tarda de 15 a 17h). El seu telèfon:. 977662683.