Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament de l´Arboç impulsa una nova campanya per potenciar la recollida de la brossa porta a porta
Notícia

L´Ajuntament de l´Arboç impulsa una nova campanya per potenciar la recollida de la brossa porta a porta

l'Arboç 
L’Ajuntament de l’Arboç impulsa una nova campanya per potenciar la recollida de la brossa porta a porta

L’Arboç, 2 de maig de 2022. L’ajuntament de l’Arboç, amb la voluntat de millorar l’eficiència del servei de recollida de brossa porta a porta i fomentar-ne més el seu ús, impulsa una campanya de sensibilització mediambiental dirigida a totes les famílies arbocenques. l’Arboç va ser el primer municipi del Baix Penedès a implantar la recollida porta a porta, i és dels que aconsegueix millors índexs de reciclatge. Amb tot, des de l’Ajuntament s’ha detectat una baixada dels percentatges en els darrers temps que es vol revertir amb la posada en marxa d’aquesta campanya.

“A l’Arboç residu 0” és una campanya de sensibilització mediambiental que vol ajudar a les famílies a aclarir els possibles dubtes que hi puguin haver. Aquesta campanya, destaca per anar dirigida especialment als més joves de les cases. Per això, està previst que també es reparteixin tríptics informatius a les escoles i instituts i que es treballi a classe. Per això,els tríptics inclouen un joc on s’ha de dipositar els diferents residus al cubell del color corresponent.

Des de l’Ajuntament es monitoritza constantment el funcionament de la recollida de residus al municipi, per això ja fa un any i mig es va modificar l’horari de recollida i també l’ubicació de la deixalleria mòbil. La darrera actuació ha estat l’eliminació de l'Àrea de recollida de residus d’emergència que hi havia al pàrquing del costat del CAP.

L’Ajuntament recorda la importància de reciclar correctament per complir amb la directiva ambiental europea, esdevenir un municipi més sostenible, i també per reduir la taxa d’escombraries. Per això, s’informa que segons l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència vigent, no reciclar i no respectar les franges per treure la brossa al carrer pot suposar una sanció de fins a 150€.

L’Ajuntament amb totes aquestes mesures vol incentivar a la població i posar les màximes facilitats per fomentar el reciclatge i augmentar el volum de brossa reciclada.

Tríptic (PDF)