Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Caminada de l’Arboç a Cunit per descobrir les antigues carrerades agrícoles del territori
Notícia

Caminada de l’Arboç a Cunit per descobrir les antigues carrerades agrícoles del territori

l'Arboç 
Es farà el proper 1 de novembre a partir de les 10:00h amb sortida des de la Giralda. Cal inscripció prèvia.

L’Arboç, 24 d’octubre. L’Ajuntament de l’Arboç, conjuntament amb altres Ajuntaments de l’Alt i Baix Penedès i el Consell Comarcal del Baix Penedès participa en un projecte per posar en valor i mantenir viu el record de temps passats i també per poder transmetre a les generacions més joves els orígens de la societat que han heretat. La Carrerada de Santa Coloma va ser una ruta transhumant cabdal en el seu temps.

 

Amb aquest objectiu, el proper dia 1 de novembre es farà una caminada de 14 quilòmetres seguint aquest sender agrícola i acompanyant un ramat d’ovelles i el seu pastor fins a la platja de Cunit on es farà un vermut entre tots els assistents. Aquesta caminada s’enmarca dins el projecte per descobrir la Carrerada de Santa Coloma de Queralt i s’unirà al grup que vingui des d’aquest poble. Durant 4 dies, tothom qui ho vulgui, prèvia inscripció, pot realitzar la ruta ramadera que uneix Santa Coloma de Queralt amb Cunit passant per l’Arboç.

Tothom que hi vulgui participar, cal que s’apunti a la pàgina web: https://www.cunit.cat/carrerada/ en una de les quatre opcions possibles per a fer la ruta a peu o en bicicleta. El preu de la inscripció per anar a peu des de l’Arboç és de 6€ amb samarreta de regal. Des de l’Ajuntament es fa un agraïment al Club Esportiu l’Arboç per la seva col.laboració aportant 5 persones que faran de guies.