Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Les obres d´ampliació definitives del CAP de l´Arboç s´iniciaran el darrer trimestre d´aquest any.
Notícia

Les obres d´ampliació definitives del CAP de l´Arboç s´iniciaran el darrer trimestre d´aquest any.

l'Arboç 
L’Ajuntament celebra aquesta notícia i reclama que es recuperi el servei d’urgències 24 hores.

L’Arboç, 20 de gener de 2023. L'Ajuntament de l'Arboç celebra l’anunci d'inici de les obres d'ampliació del CAP que ha fet avui la Sra. Imma Grau, gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona de visita al CAP de l’Arboç, a les instal.lacions provisionals que van entrar en funcionament el passat 11 de gener i que serveixen per antendre als pacients mentre es realitza l’ampliació definitiva d’aquesta instal.lació. Les obres, incloses en els pressupostos de la Generalitat del 2022 s’iniciaran el darrer trimestre de 2023 i finalitzaran el 2024. El nou edifici s’ubicarà al mateix pàrquing a tocar de les instal.lacions actuals en uns terrenys municipals cedits per l’Ajuntament, i comptarà amb una superfície útil d’uns 400m2.

Aquesta ampliació, tal i com ha explicat la gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, respon a la voluntat del Departament de Salut per donar resposta a totes les necessitats i dimensionar les instal.lacions a la població de l’Arboç i voltants, que actualment ja és de 16.000 persones. Amb l’obertura de les instal.lacions provisionals, s’han pogut incorporar nous professionals que presten servei a l’Arboç i evitar molts desplaçaments al Vendrell i Calafell. Actualment, en aquestes instal.lacions provisionals es disposa de sis consultes en les quals es centralitza l'atenció pediàtrica, l'atenció a la dona, l'atenció a la salut mental tant d'adults com d'infants i joves, treball social, educació maternal i l’activitat de fisioteràpia.

L'alcalde de l’Arboç Joan Sans ha agraït la visita i s’ha felicitat per l’anunci de l’inici de les obres aquest mateix any. Ha recordat que aquesta és una reivindicació de fa més de 15 anys i ha reclamat el retorn de les urgències 24h el més aviat possible. “Estem contents per aquest anunci, però hem d’oferir un servei de qualitat a tots els arbocencs i arbocenques i els ciutadans dels pobles del voltant, i això passa pel retorn del servei d’atenció d’urgències les 24 hores del dia”. Aquest servei es va oferir a l’ABS de l’Arboç fins a l’any 2011.

Actualment l’ABS de l’Arboç ofereix un servei d'atenció continuada tots els dies de l'any de 8 a 20h.