Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • L´Ajuntament de l´Arboç inaugura un Banc Vermell per sensibilitzar sobre la violència de gènere i els feminicidis
Notícia

L´Ajuntament de l´Arboç inaugura un Banc Vermell per sensibilitzar sobre la violència de gènere i els feminicidis

l'Arboç 
Des d’ahir l’Arboç ja compta amb un banc vermell, esdevenint un dels 750 municipis d’arreu del món que s’han sumat a aquesta campanya per denunciar la greu xacra social que representa les violències sexistes i els feminicidis. Al banc, s’hi va inscriure la següent frase: “En memòria de totes les dones assassinades pels que deien estimar-les”.

El banc, un espai per seure i reposar enmig de l'agitació de la ciutat, és una crida a aturar les violències, i el seu color vermell notori, evoca la sang i el dolor que deixa rere seu cada feminicidi.

A l’Arboç, s’ha instal.lat el Banc Vermell després d’aprovar-se per unanimitat una moció del grup municipal CLAM-AM per recordar que la lluita contra totes les violències també s’han de dur a terme a tots els pobles per més petits que siguin, i que aquesta també és una lluita de totes les dones i entitats arbocenques.

La campanya del Banc Vermell és una iniciativa que pretén prevenir, informar i sensibilitzar sobre la violència de gènere i els feminicidis. Neix a través d’una acció, avui ja internacional i molt estesa, contra la violència masclista que es va dur a terme inicialment a Ciudad Juárez, calçant sabates vermelles en record a les víctimes. En total, actualment ja s’han col·locat més de 750 bancs vermells arreu del món.