Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • El SOM de l´Arboç desenvolupa el Pla de coneixement del teixit empresarial del municipi
Notícia

El SOM de l´Arboç desenvolupa el Pla de coneixement del teixit empresarial del municipi

l'Arboç 
S’han realitzat 15 visites presencials a una quarantena d’empreses i amb les dades obtingudes, s’ha creat un nou catàleg de serveis especialitzat a donar suport i resposta empresarial així com detallar les oportunitats i beneficis que tindran les noves empreses que puguin venir.

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de l’Ajuntament de l’Arboç a través d’un conveni de col.laboració i cooperació amb el Consell Comarcal del Baix Penedès ha desenvolupat durant una any, un Pla de Coneixement del teixit empresarial del municipi per conèixer millor i detectar les necessitats a nivell d’infraestructures, serveis i gestió administrativa, per tal de poder donar resposta, per part de l'ajuntament, en la mesura de les seves competències. Per dur-lo a terme, s’ha comptat amb el suport tècnic d’una prospectora laboral del Consell en col·laboració amb el Servei d’Ocupació Municipal (SOM l’Arboç).

En l’elaboració d’aquest pla, s’ha actualitzat el cens empresarial i s’han realitzat 15 visites presencials a més d’una quarantena d’empreses per reunir-se amb els seus gerents i /o responsables administratius o de recursos humans. Aquest contacte directe de les empreses ha permès actualitzar la informació de les empreses així com posar al SOM en relleu, com a agent gestor d’ofertes de treball per a l’ocupació dels arbocencs.

Amb les dades obtingudes, s’ha creat un nou catàleg de serveis especialitzat a donar suport i resposta a diverses demandes i necessitats que les empreses han exposat, així com detallar les oportunitats i beneficis que tindran les noves empreses si es decideixen per l’Arboç, entre les que hi figuren incentius municipals, accés a subvencions locals i estatals, etc.

L’Ajuntament de l'Arboç va signar aquest conveni de col·laboració i cooperació amb el Consell Comarcal del Baix Penedès, conjuntament amb altres 6 municipis de la comarca, l’any 2021 per executar el projecte durant tot l’any 2022. El regidor de Turisme i Promoció Econòmica i primer Tinent d’Alcalde, Sr. Alfons Ribas, ha participat en algunes d’aquestes visites per apropar-se i conèixer d'aprop a les empreses i oferir suport per part del consistori.

En el marc d’aquest mateix pla, s’ha elaborat un nou planell del Polígon del Foix, identificant els espais i naus disponibles per tal de que les empreses existents puguin ampliar les seves instal.lacions o noves empreses s’hi puguin instal·lar.

Aquesta sèrie d’accions tenen per objectiu millorar el volum d’oportunitats d’ocupació a les persones que estan essent ateses pel Servei d’Ocupació Municipal i per altra banda acompanyar, millorar i augmentar el parc empresarial del municipi.