Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • Avui comença la X Mostra de l´Enramada i la primera edició de la RETRO L´ARBOÇ amb la inauguració a càrrec de la Carme Garcia
Notícia

Avui comença la X Mostra de l´Enramada i la primera edició de la RETRO L´ARBOÇ amb la inauguració a càrrec de la Carme Garcia

l'Arboç 
Durant 3 dies l’Arboç esdevindrà el centre enogastronòmic del Penedès amb moltes activitats dedicades a la coca enramada compartint el protagonisme amb la primera edició de la RETRO L´ARBOÇ.

L’Arboç, 20 d’octubre de 2023. Aquesta tarda comença la X Mostra de l’Enramada del Penedès. Enguany, la xerrada inaugural que donarà el tret de sortida anirà a càrrec de la Carme Garcia, presidenta del gremi d’hosteleria del Baix Penedès i copropietària de l’arrosseria de Cunit. La mostra de l’Enramada, que celebra la X edició, compartirà protagonisme amb la primera edició de la fira d’oci dedicada a la retroinformàtica i al videojoc clàssic que vol ser referent al Penedès.

A l’interior del Poliesportiu hi haurà 30 videoconsoles amb videojocs clàssics, 7 màquines Arcade, una zona de marxandatge especialitzat en aquest món i una zona dedicada als jocs de taula clàssics. A més, s’habilitarà una zona de joc en línia de “Call of duty”, un dels jocs en línia més populars actualment.

També hi haurà un photocall ambientat en les mítiques pel.lícules de la Guerra de les Galàxies. L’associació Ghost Play, s’encarrregarà d’animar amb la presència de personatges disfressats de la famosa saga…. Tothom que vingui disfressat tindrà entrada gratuïta.

Deu anys de l’Enramada.

Des d’avui i durant els tres dies que durarà la X Mostra de l’Enramada, 20, 21 i 22 d’octubre, es celebraran multitud d’activitats relacionats amb aquest menjar. Productors i elaboradors del Penedès i rodalies seran presents a la mostra elaborant les seves coques i servint els seus vins i caves.

Com cada any, també comptarem amb diversos showcookings i tastos per descobrir diferents maneres de cuinar aquesta popular coca penedesenca. Avui mateix, un cop finalitzada la inauguració, el xef arbocenc Héctor Holgado de la Fleca by L’HAC elaborarà dues originals propostes de coca enramada. O demà, el xef Josep Sendra del restaurant Cal Barretet i la xef Montse Estruch del restaurant El Cingle de Vacarisses ens cuinaran en directe les seves propostes de coca enramada. Abans, el xef Daniel Ribeiro ens introduirà al món del pernil. Dissabte i diumenge també es faran tastos, maridatges o un tast i vermut a càrrec de la sommelier Marta Clot de Vi&Companyia.

Una altra activitat destacada serà una caminada per la vinya penedesenca amb visita i tast al Celler Entrevinyes que es realitzarà demà dissabte al matí. I no podem passar per alt la vessant més cultural amb diversos concerts per amenitzar la vetllada amb grups com Aïda & Júlia, The Pocket Duo, havaneres amb el Grup Montjuïc, o el grup Toro!.

L’Enramada de l’Arboç és una mostra enogastronòmica concebuda i organitzada per la regidoria de Turisme i Promoció econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç. Consulteu el programa a l’enllaç adjunt.