Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DE CÀNCER DE COLON I RECTE A L´ABS DE L’ARBOÇ
Notícia

PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DE CÀNCER DE COLON I RECTE A L´ABS DE L’ARBOÇ

l'Arboç 
S’ha iniciat la 4a ronda del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte a l´ABS del Baix Penedès Interior: l´Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, St. Jaume dels Domenys i el Montmell.

El Programa s'adreça a tots els homes i dones d'entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se, cada dos anys, una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang no visibles. D'aquesta manera, i durant els propers mesos, convidarem a la població d'aquesta zona que tingui entre 50 i 69 anys, els quals rebran una carta del Programa a casa amb les instruccions que han de seguir.

La prevenció i detecció precoç del càncer de còlon i recte és molt important, ja que aquest càncer és el més freqüent entre els homes i dones de més de 50 anys, segons les dades del Registre de Càncer del Penedès. .En aquest ABS, en les tres rondes prèvies del Programa, s'han detectat 14 casos de càncer i la participació en l'última volta ha estat del 40,8%.

La majoria de vegades es desenvolupa a partir de petites lesions de l'interior del budell (pòlips), que poden acabar transformant-se en un càncer, però sovint el càncer no produeix cap molèstia fins que la malaltia està avançada. Tot i això, si es detecta a temps és molt fàcil de tractar i té moltes probabilitats de curació.

+INFO: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/cancer/deteccio-precoc/programes/colon-recte/