Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Notícies
  • El projecte de Restauraciˇ dels Safareigs i la torre del dip˛sit de l┤Arboš avanša a bon ritme.
Notícia

El projecte de Restauraciˇ dels Safareigs i la torre del dip˛sit de l┤Arboš avanša a bon ritme.

l'Arboç 
El passat mes de novembre es van iniciar els treballs per recuperar un punt molt important de la hist˛ria de la nostra vila, els safareigs i la torre del dip˛sit, situada al carrer Dr. J Vives Ma˝Ú de l┤Arboš. Actualment, les obres continuen, i desprÚs d┤assegurar l┤estructura i reparar els desperfectes de la torre, ara es treballa en el sostre dels safaretjos i la recuperaciˇ d┤aquests.

El projecte tÚ l'objectiu final de recuperar i posar en valor el conjunt amb una triple finalitat; com a element cultural, patrimonial i hist˛ric; com a potencial reclam turÝstic de la vila i com a recordatori de la importÓncia de l'aigua, tant en el passat com en el futur.

Per aconseguir el mÓxim de realisme, s'ha previst recuperar la presŔncia de l'aigua als safareigs, i habilitar tot el recinte per a la visita (acompanyada i en petits grups), incl˛s l'antic dip˛sit de planta baixa i el dip˛sit superior de la torre, que es preveu convertir en mirador panorÓmic del territori. TambÚ s'espera que tingui usos com a sala d'exposicions.

Les obres, a cÓrrec de l'Ajuntament, es van iniciar el 21 de novembre de 2023 amb un cost de 160.644,42 Ç mÚs IVA, estan subvencionades per la Diputaciˇ de Tarragona i es preveu que acabin abans del mes d'agost.