Ajuntament de l'Arboç

  • Home
  • Noticias
  • Comença la Festa Major de l´Arboç, plenament normalitzada amb més de 50 actes de tot tipus
Noticia

Comença la Festa Major de l´Arboç, plenament normalitzada amb més de 50 actes de tot tipus

l'Arboç 
La jornada castellera, la carretillada, la cercavila, els concerts, campionats esportius, i activitats infantils entre d’altres ompliran durant 6 dies els carrers i places de la vila.

L’Arboç, 26 d’agost. Avui és un dia especial!, comença la Festa Major de l’Arboç. Tret de sortida perquè durant 6 dies, del 26 al 31 d’agost, més de 50 actes de tot tipus i per a totes les edats omplin els carrers i les places de la vila per fer gaudir a tots els arbocencs i arbocenques. La festa grossa començarà a les 8 del vespre a la Plaça de la Vila on el maître arbocenc Alfred Romagosa, farà la lectura del Pregó. Abans però, a les 7 de la tarda es farà la inauguració de les exposicions. En acabar el pregó, a 2 quarts de 10 començarà el sopar popular de la Festa Major a la Plaça d’Antonio Machado i més tard els diferents concerts previstos per amenitzar la primera nit de la festa.

Durant els 6 dies de Festa Major s'organitzaran múltiples i interessants activitats com la tradicional Cercavila pels carrers de la vila de dissabte a la tarda amb tots els grups del seguici popular arbocenc o la genuïna Carretillada de diumenge a la nit, un dels actes de foc més singulars de la geografia catalana realitzat pel Ball de Diables de l’Arboç.

Els concerts no poden faltar a la Festa Major de l’Arboç. El primer tindrà lloc avui mateix, a la Plaça de la Puntaire amb: Prole Band, Arc de Triomf i el Dj Aleix Balleste. El concert empalmada de la Festa Major del dissabte a la nit serà amb Sau 30 com a cap de cartell acompanyats de la banda Bandidos Perversions i el Dj arbocenc Jordy Ribé. A la mateixa hora a la Pista exterior del Poliesportiu gaudirem amb el disco laser show i l’orquetra klam. I el diumenge la festa continua amb el concert d’Star Ways i el Dj Chris Farom. Tots els concerts seran gratuïts.

Cal destacar també la jornada castellera de diumenge on s’espera que sigui del màxim nivell, tenint en compte la pandèmia, amb la participació de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de l’Arboç com a colla local. I pels amants dels esports l’oferta d’activitats és força àmplia amb campionats bàsquet 3x3, petanca, bitlles catalanes, el partit de futbol i la celebració de la XXXV Cronoescalada ciclista.

Pels més petits de la casa s’han programat molts espectacles, però el dilluns 29 serà el seu dia amb la Festa Major dels petits amb cercavila i exhibició folklòrica infantil amb tots els grups del seguici popular.

Un any més es durà a terme la campanya contra les agressions sexistes, amb el lema ‘A l’Arboç: NO és NO. Per una Festa Major lliure de sexisme i de violències masclistes’. El programa de la Festa Major de l’Arboç 2022 amb tots els actes es pot consultar i descarregar a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat. Totes les novetats sobre la Festa Major es publicaran al perfil de Facebook i Instagram oficial de l’Ajuntament de l’Arboç.

Molt bona Festa Major a tothom!!!

Programa de la Festa Major 2022 (PDF)